Sağ Tık ve Kopyala Yapıştır Engelleme




Amatör seviyede blog tasarımı ile uğraşan biri olarak bloğumun tasarımını kendim yapmaya, fazla aşırıya kaçmadan eklentilerle zenginleştirmeye çalışıyorum. Bu noktada internet bilgi çöplüğüne dönmüş vaziyette. Ortalık yüzlerce çalışmayan kod, kırık link ya da anlatımı yetersiz post ile dolu. Bu sayfalarda sizlere de yardımcı olması amacı ile sadece kendi bloğumda kullandığım eklentilerin kodlarını, html'de minimum anlayan birinin kelimeleri ile anlatmaya çalışacağım.

Her blogda olmasa da bazı bloggerler bloğundan alıntı yapılmasını istemeyebilir. Bunun için sağ tuşu fonksiyon dışı bırakan, sitemizden kopyalama yapmayı engelleyen bir koda ihtiyacımız var.


Önce Kumanda Paneli → Şablon → HTML’yi Düzenleye tıklıyoruz. Ctrl + F tuşlarına aynı anda basarak, açılan arama formunda </head> kodunu buluyoruz ve bu kodun hemen üzerine aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz.



Eğer isterseniz kodun içindeki “fonksiyon devre dışı” yazan yeri dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Ancak tüm yaptıklarınıza rağmen internet üzerinde bu ve benzer kodları geçersiz kılacak onlarca başka kodların olduğunu da aklınızdan çıkarmayın. 

Sağ Tık ve Kopyala Yapıştır Engelleme, Blog Araçları, Web Tasarım, 



Yorum Gönder

0 Yorumlar