Facebook Link Paylaşımında Konu İle İlgili Resim Çıkmıyorsa

Paylaşılan Yazıya Ait Resim




Benim gibi ezelden beri acemi olup her daim acemi kalacak bloggerlerin en büyük sıkıntılarından biridir bu. Tam yepyeni bir yazı hazırlamışsın, yazının linkini facebook’ta üye olduğun gruplarla paylaşıp kitlelere ulaşmayı hedeflerken bir de bakıyorsun o da ne? Linki kopyaladıktan sonra ön izlemede çıkan görselin yazıdaki görsel olması bir tarafa içerikle uzaktan yakından alakası yok. Senin yazındaki görsel yerine ana sayfada bulunan resimler ya da siteyi oluşturan görsellerden rastgele çıkmış. Eh bu da sanırım hiçbirimizin istemediği, ancak çoğu zaman gideremediği bir sorun.

Bu sorunun nedeni anlayabildiğim kadarıyla ön izlemede kullanılması için ayrıca bir resim bağlantısı girmememizden kaynaklanıyor. Bu yüzden de facebook sitemiz üzerindeki herhangi bir resmi kafasına göre alarak ön izlemeye yerleştiriyor. Eğer paylaşım yaptığınızda Facebook’un paylaştığınız sayfadan bir resmi yerleştirmesini istiyorsanız aşağıdaki kodu sayfalarınıza ya da yazınızın içine bir yere eklemeniz gerekiyor.

 


 

Eğer Blogger yerine WordPress kullanıyorsanız, sorun aynı şekilde çözülmeyebilir. Bilginize.

Son olarak yukarıdaki kod kutusunu nasıl yapabileceğinizi öğrenmek isterseniz Yazılarınızın arasında Kod Kutusu Ekleme hakkındaki yazımı okuyabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar