Mehmet Mollaosmanoğlu'un son kitabı Kaderler Tableti 'Atakurt' Çıktı.

Mehmet Mollaosmanoğlu’nun yeni ki̇tabı “Kaderler Tableti̇‘ “Atakurt” alt başlığı ile raflarda…




Aslında bu roman yazarın 2010 yılında başka bir yayınevinden çıkmış olan kitabının yenilenmiş hali. Yazarın eski kitaplarını sürekli yeniden elden geçirmek gibi bir alışkanlığı var. Ben çoğu öykümü yeniden okumaya bile katlanamıyorken yazar bunu nasıl yapabiliyor anlamış değilim.

Kitap üç kitaplık bir serinin son kitabı. Diğer ilk iki kitap olan Ataerkil ve Ata Mezarlığı’nın ardından serinin son kitabı olma özelliğini taşıyan bu kitabın isminin de diğerleri ile ilişkili olarak Atakurt olması düşünülmüş ama yayınevi tarafından sakıncalı bulunarak değişikliğe gidilmiş ve Kaderler Tableti adıyla yayınlanmış. Bu edisyonda “Atakurt” alt başlık olarak eklenmiş ise de ilk baskının hatırına aynı isimle devam edilmiş.

Baykal Gölü’nden Moğolistan'a giden trende dört kişi… Türk Mimar Engin Hakkızade… Uygur Özerk Bölgesi’nden bir gerilla, Tamir Tumurbaatar… Saha Türk’ü yaşlı ve mecalsiz Ayçiçek Kadın, bir de yanındaki kimsesiz çocuk Yakıp...

Bir vagonda birleşen dört kader: Engin, Moğolistan topraklarında Ergenekon’u arıyor Tamir, Uygurların lideri olabilmek için entrika peşinde Ayçiçek Kadın, çok hasta ve ölmek için yurduna geri dönüyor. Yakıp, Ayçiçek Kadın’ın ölümüyle bir başına kalacağı korkusuyla mahzun ve ürkek.

Trendeki dört kişinin bir arada olması asla tesadüf değil, keza üç bin yılda bir açan Udumbara çiçekleri göründü, Engin’in Göktürk konçuyu (prensesi) Aybarçın’ın emanetlerine ulaşmasına çok az kaldı, kehanet gerçekleşmek üzere...

Kaderler Tableti, benim yazarla tanışmamı ve iyi bir dostluk kurmamı sağlamayan Ata Mezarlığı’nın devamı niteliğinde olmasıyla da benim için ayrı bir yere sahip. Sosyal medyadan gelen eleştirilere ve yorumlara tüm içtenliği ile yanıt veren yazarın ayrıca yazdığı kitaplardan, koka çayına, ayavaska ayininden, Kuala Lumpur’da ne yenire kadar kişisel seyahatlerine ilişkin bilgilerin bulunduğu bir web sitesi de mevcut.



 

 



 

Yorum Gönder

0 Yorumlar