Vektör





Vector
1999 basımı bu kitap aynı zamanda yazarın okuduğum ilk kitabı olmasıyla da benim için ayrıca özeldir. (daha önce bazı mesajlarımda bu kitap Virüs olarak geçmiş olabilir, dikkate almayınız)

Konusu ile her ne kadar kısmen Virüs'e benzese de kurgu olarak fazlasıyla ayrılan, gerilim dozu yüksek bir kitap. Ayrıca yazarın tüm kitapları içerisinde finali okuyucuyu en çok tatmin eden, "Nası koydu Aykut Kocamaaan" tezahüratı yaptıran bir kitap. 

SSCB'de biyolojik silah imalatında çalışan Yury, Amerikan rüyası kabusa dönüşünce Amerikalılardan intikam almak için memleketinde öğrendiği teknik ile millete şarbonlu mektup göndermeye başlıyor ve olay gelişiyor. Olayların içinde ise tabi ki adamın Jack Stapleton, hali hazırda sadece iş arkadaşından biraz daha fazlası olan Laura (şimdi evlendiler çocukları bilem oldu ohhoo) ile devamlı yan karakterler dedektif Lou Saldano ile zenci mahallesinin çete resisi Warren -ki kendisi çoğu macerada Jack'in lanet beyaz kıçını kurtaran adamdır- koşturup duruyorlar. Ben sevdim, halen severim, 1999 yılından sonra tekrar okumak iyi geldi. Herkese tavsiye ederim...


Not: Yaşı benle akran olanların hatırlayacağı şarbonlu mektup vakalarının tarih itibari ile bu kitabın yayın tarihinden sonra ortaya çıktığını hatırlatmak isterim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar