İhanet Noktası

Eğer bir gün Dan Brown ile karşılaşırsam kendisine bu kitabı soracağım. bu kitabı yazmak nasıl aklına geldi diye? Zira kitapta öyle ilginç alanlarda araştırmalar var ki; bir kitap yazma fikriniz olmadan bu konuda bu kadar çok şey bilemezsiniz, bu kitapta geçenleri bilmeden aklınıza kitap yazmak gelmez, öyle bir paradoks.

Deception Point
Şimdiye kadar belki de yüzlerce kere seyretmiş olduğunuz  fimler gibi Amerikan yönetiminin çok üst seviyelerindeki komplolardan bahsediyor. Ama gelgelelim eğer kitap içinde ortaya atılan teoriler, yapılan bilimsel açıklamlar sadece kurgudan ibaret olmayıp gerçek bilim nezdinde de doğruluk payına sahipse yazarın yaptığı araştırmayı, çalışmayı hayal bile edemiyorum. Adam abartısız ortalama bir (hatta belki de daha fazlası) bir astrofizkçi, paleontolog, buzul uzmanı ve bir okyanus bilimci kadar bilgiye sahip olmuş.

ilk 100 sayfası sıkıcı olsa da sonradan açılan bir gecede bitirebileceğiniz iyi bir kitap. Yazarın diğer kitaplarındaki gibi, masonik anlamlar, bir sürü şifre mifre falan içermemesi de bonusu.



Yorum Gönder

0 Yorumlar