Buz Gibi Soğuk - Tess Gerritsen


rizzoli, isles, polisiye, kitap yorumu
Açılışta Amerikan filmlerinde veya romanlarında sık sık karşılaştığımız; sahte bir peygamber etrafında toplanan, "Ahret" ismini verdikleri kendi kurdukları kasabalarında, kendi dünyalarında yaşayan insanların arasındayız. Bu kasabaların çoğunda olduğu gibi bu Ahret'te de telefon, telsiz ve elektrik yok. 

On altı yıl sonra kasabanın yakınlarında bir şehre konferans için gelen Maura Isles, konfrans sonrası eski okul arkadaşları ile birlikte kısa bir kayak tatili yapmak ister. Karda mahsur kalınca mecburen bu yukarda bahsettiğim, telefon, telsiz, elektrik ve her nedense artık hiçbir canlının bulunmadığı kasabaya sığınırlar. Sorun, kasabada kimsenin olmamasından çok, bu insanların yemeklerini bile yarım bırakacak kadar ne acelelerinin olduğudur.

Maura'nın kayboluşundan sonra onu aramak için Wyoming'e gelen Jane Rizzoli ve eşi ajan Gabriel Dean, hem Maura'yı bulmak, hem de kasaba da neler döndüğünü anlamak isteyeceklerdir.

Gerilimin son sayfaya kadar düşmemesi bir yana zaman zaman korku filmlerinde bazen yaptığınız gibi (yaptığınız gibi diyorum çünkü ben korku filmi seyretmem, korkarım) bakmamak, okumamak için başınızı öte çevirebilirsiniz.

Çeviri tek kelime ile süper. Hele ki Martı Yayınlarıın berbat çevirilerinden sonra... Onlar hakkındaki görüşlerim için lütfen bakınız. Sanırım sadece küfürlere çok küçük bir otosansür uygulanmış. Bence gereksiz. Zira kitap zaten küçüklerin okuyacağı bir kitap değil. (Eğer ki Amerika'da söz konusu eylem için gerçekten düzmek kelimesi kullanılıyorsa bilemem) Çevirinin de etkisi olmakla birlikte bugüne kadar okuduğum tüm Rizzoli&Isles kitapları içinde en iyisi.  Jane'nin çok ortalarda gözükmediği, neredeyse tamamen Maura'nın etrafında dönen bir macera. Diğer kitaplardaki gibi bol otopsi sahnesi yok ama başlarda verilen küçük ipuçlarının son sayfalarda tek tek bir yerlere bağlanması çok güzel. 


Kısacası bir kaç küçük mantık hatası dışında eleştirecek, ti'ye alacak bir şey bulamadığım bir kitap oldu. Tavsiye ederim. Sadece idefix'teki tanıtım filmini beğenmedim.  O kadar...



Yorum Gönder

0 Yorumlar