4'ün Kuralı



Türlü sıkıntılar sonunda bir edebiyat garibesi olan 4'ün Kuralı isimli işkenceyi tamamladım. 500 küsur sene önce şifreli yazılmış bir kitabın gizemini çözmeye çalışan bir grup üniversiteli gencin maceraları anlatılmaya çalışılmış. Konusu ve gereksiz detayların sıkıcılığı bir yana geçmiş ve şimdiki zaman geçişleri arasında inanılmaz kopukluklar var. Çoğu zaman o esnada anlatılanların şimdi mi yoksa daha önce mi olduğunu karıştırıyorsunuz. Bunun sonucunda da olayların sırası da birbirine giriyor. 

En korkuncu ise kitabın arkasındaki şu yorum: “eğer scott fitzgerald,umberto eco ve dan brown roman yazmak üzere bir takım oluştursalardı ortaya çıkan eser 4’ün kuralı olurdu.mutlaka okunması gereken olağanüstü ve çarpıcı bir kitap.” 

İnanın bu yorumu yapana hala küfür ediyorum. Bu durum aynen bir zamanlar ünlülerin en güzel yerlerinden alınan örneklerin, bilgisayarda montajlanması ile ortaya çıkan kadını hatırlattı. Sonuç olarak, almayın, aldırmayın, hasbel kader kitaplığınıza (bana kardeşim hediye etti, slında hiç huyu değildir. Demek ki bi bildiği varmış) girmişse hiç başlamayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar